Bayramiç Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Bayramiç Ziraat Odası > Haberler > Her Zaman Önceliğimiz Çiftçimiz

Her Zaman Önceliğimiz Çiftçimiz

Başkanımız Mesut Şen TMO'nun 2023 alım fiyatlarına ilişkin açıklamada bulundu

Başkan Mesut ŞEN; “Sayın Cumhurbaşkanımızın TMO alım fiyatlarını açıklamasından bu yana üreticilerimizden olumlu geri dönüşler geldi. Gerçekten üreticilerimizi mutlu edecek bir fiyatlandırma oldu” dedi.

 

Başkan ŞEN “Ayrıca Ziraat Odasının çalışmalarına ilişkin bilgilendirmede bulunarak, bizlerin önceliği her zaman üreticimiz dedi.  Sizlerin de bildiğiniz üzere Bayramiç’miz tarımda oldukça iddialı bir ilçe. Bölgemizin coğrafi yapısı ve iklimsel özelliklerinden dolayı ürün çeşitliliğimiz çok fazla. Bizler de tarım sektörünün en önemli kuruluşu olarak, iyi ilişkiler ve iş birlikleri içerisinde ilçemiz ve ülkemiz üretimine değer katan çalışmalarda yer alarak, elimizden gelen gayreti göstermekteyiz” dedi.

 

Ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi 2023 alım fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Mesut ŞEN, ayrıca sektörün beklentilerini dile getirdi.

TMO 2023 yılı alım fiyatlarında üreticimiz memnun. Sektörde yer alan gerek zahireciler, gerekse un sanayicileri buğday da 1 TL, arpa alması halinde 0.50 krş TL primden faydalanacaklar. Maliye Bakanının reel piyasa politikalarına geçilmesi gerektiğini açıklamasının ardından regüle edilen buğday satışı olmayacak. Normal piyasada oluşan buğday fiyatları sonucunda sektör üyeleri buna göre hareket etmelerini gerektiği belirtildi.

 

Başkan Mesut ŞEN konuşmasının sonunda TMO 2023 yılı alım fiyat ve politikasından üretici adına memnuniyetlerini dile getirerek çiftçinin ve üreticinin yanında oldukları için başta Tarım ve Orman Bakanımız Sn. İbrahim YUMAKLI’ya, TMO (Toprak Mahsülleri Ofisi) Genel Müdürü Ahmet GÜLDAL, Bandırma Bölge Müdürü Salih AKSU’ya, Ticaret Dairesi Başkanı Çağatay MARAŞ’a, TMO Kepez Ajans Amiri Fazlı AVCI’ya ve Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah DENİZ’e teşekkür eder, ülkemiz ve üreticiler adına hayırlı olması temennisinde bulundu.”