Bayramiç Ziraat Odası > Bayramiç Elmasının Coğrafi İşaret Tescili ve Pazarlama Başarısı Projesi

Bayramiç Elmasının Coğrafi İşaret Tescili ve Pazarlama Başarısı Projesi

Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Feyzi Uğur, "Bayramiç Elması"nın Coğrafi İşaret Tescili ve Pazarlama Başarısı Projesi ile ilgili olarak, "Projesi kapsamında, elma yetiştiriciliği, elma bahçesi kurulumu,"...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, "Bayramiç Elması"nın Coğrafi İşaret Tescili ve Pazarlama Başarısı Projesi ile ilgili olarak, "Projesi kapsamında, elma yetiştiriciliği, elma bahçesi kurulumu, elmanın depolanması ve pazarlanması konularını içeren çiftçi eğitim çalışmaları gerçekleşecek" dedi.

Bayramiç Ziraat Odası ile ÇOMÜ Ziraat Fakültesi tarafından yürütülen, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen projeye ilgili düzenlenen toplantıya ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, ÇOMÜ Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan ile ilgililer katıldı.

Prof. Dr. Uğur, toplantıda yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin birçok ürünü yetiştirebilen, yetiştirdiği ürünleri markalaştıran bir il olduğunu vurguladı.

Çanakkale'nin bu bağlamda tarımsal açıdan çok önemli bir kent, hatta tarımın başkenti olduğunu belirten Uğur, şöyle konuştu:

"Bu tip projelerle, üreticiyle akademisyenleri buluşturuyor ve çok önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bayramiç Elması'nın Coğrafi İşaret Tescili ve Pazarlama Başarısı Projesi kapsamında, elma yetiştiriciliği, elma bahçesi kurulumu, elmanın depolanması ve pazarlanması konularını içeren çiftçi eğitim çalışmaları gerçekleşecek. Bu çalışmaları öğretim üyelerimiz yapacak. Bunun yanı sıra Bayramiç bölgesinde yetişen elmanın tüm özellikleri belirlenerek, sonucunda patent başvurusu için gerekli adımlar atılacak. Söz konusu proje ile Bayramiç yöresinde elma yetiştiriciliğinin modernize edilmesini, daha uzun süre ve daha kaliteli ürünün pazara arz edilmesini, Bayramiç elmasının ülkemizde kendi adıyla en iyi şekilde pazarlanabilmesi, ihracat şansının arttırılmasını hedefliyoruz."