Bayramiç Ziraat Odası > Haberler > Yeni Yılın İlk Meclis Kurulu Toplantısı Yapıldı.

Yeni Yılın İlk Meclis Kurulu Toplantısı Yapıldı.

2020 yılının ilk meclis toplantının 1. Oturumu Meclis Başkan Yard. Yahya BİNGÜL Başkanlığında gerçekleştirildi.  Bayramiç Ziraat Odası Başkanlığı ocak ayı ilk meclis toplantısı yapılan yoklamadan sonra gündem maddelerine geçildi.

1)      2019 yılının genel değerlendirilmesi yapıldı. Hesaplar ay, ay tek, tek ibra edildi.

2)      Tarım Kredi Kooperatiflerinin faiz oranlarının düşürülmesi yönünde meclisimizin bu faiz oranlarının Çanakkale Milletvekillerine bildirilmesi. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Merkeziyle görüşülmesi ve Türkiye Ziraat Odaları Birliğine konuyla ilgili rapor yazılması.

3)      2020 yılında da yine her yıl olduğu gibi çiftçimizin yararına olabilecek projeler geliştirilmesi.

4)      Tarımsal yatırımların takibi için Bakanlık ve ilgili kurum ve kuruluşlarla toplantıların yapılması.

5)      Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğiyle köylerimizde eğitim çalışmalarının yapılması.

6)      Çiftçimizi bilinçlendirme amacıyla verim ve kaliteyi arttırıcı kursların açılması.

7)      Çiftçi kredilerinin faiz oranlarının düşürülmesi hakkında meclisimiz bilgilendirildi. Bu konuda Genel Başkanımız Sn. Şemsi BAYRAKTAR’a ve hükümetimize Yönetim Kurulu Başkanımız İsmail PEHLİVAN tarafından teşekkür edildi. Ancak bunu yetmediği çiftçi kredilerinin faizlerinin silinerek yeniden yapılandırılması gerektiği yönünde çalışmaların başladığı bilgisini meclisimize verdi.

Gündemdeki maddeler oy birliğiyle kabul edildi.