Bayramiç Ziraat Odası > Haberler > ÇANAKKALE HEYETİ DTİOSB’ DE İNCELEMELERDE BULUNDU.

ÇANAKKALE HEYETİ DTİOSB’ DE İNCELEMELERDE BULUNDU.

Çanakkale’mizin Hayvancılık potansiyelinin geliştirilmesi kapsamında Hayvancılık OSB ile ilgili bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Çanakkale Vali Yardımcısı ve Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı Kaya Üzen, ve beraberindeki 22 kişilik heyet Diyarbakır Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (DTİOSB)'yi ziyaret etti.

TDİOSB Başkanı Resül Gündoğan,Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin tarafından karşılanan heyet TDİOSB' nin Çanakkale'de model olacağını söyledi.

Ziyarette konuşan. TDİOSB Başkanı Resül Gündoğan 15 Bin büyükbaş besi hayvan kapasiteli Diyarbakır Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB)’inde Besiciliğin modern yöntemlerle yapılarak hayvansal üründe verimliliğin arttırıldığını, Bölge ve Ülke ekonomisine katkı sağlandığı belirtildi.

Gündoğan Ülkemizde yapımı devam eden altı TDİOSB içerisinde Diyarbakır’ın örnek olduğunu belirterek’’ Bu sektörde faaliyet gösteren kişi ve firmaların burada sağlıklı bir çalışma alanına kavuşturulması, Besicilik alanında sağlanacak yeni iş olanakları ile şehrin ve bölgenin istihdamının arttırılması için hep birlikte çalışmalarımızı sürdürmekteyiz'' dedi.

Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesinde 55 işletmenin faal durumda olduğunuda anlatan Gündoğan ’83 Parselin bulunduğu 15 Bin Büyük Baş hayvan kapasiteli Besi Organize Sanayi Bölgemizde 55 işletmemiz faal durumdadır.3 işletmemiz ise inşaat halindedir. Geri kalan 22 işletmemiz ise proje aşamasındadır. Bu projelerimiz tamamlandığı zaman kapasitemizin üstüne çıkacağız.16 Bin büyükbaş besi kapasitesine ulaşacağız. Besi Organize Sanayi Bölgemizde faaliyete geçen 5 MWH Atık bertaraf tesisi (Biogaz) bölgemize hizmet sunmaktadır. Şuanda direk 600 dolaylı yollardan 1500 insanımıza iş alanı sağlanmaktadır” dedi.

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen ise Çanakkale’mizde Ezine Gıda İhtisas OSB mizde kurulacak olan işletmelere hammadde temini için ve Coğrafi işaretli ürünümüz olan Ezine peynirimizin ihtiyacı olan küçükbaş hayvan sütünün temini noktasında bölgemizde küçükbaş hayvan OSB’ye ihtiyaç bulunmakta. Bugün bu kapsamda Sayın Valimiz Başkanlığında İl Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz, Kalkınma ajansımız, ziraat Odası başkanlarımız ve sektör oyuncularımız ile sizleri ziyaret ediyoruz.” dedi.

Çanakkale de kurulması planlanan küçükbaş OSB için Diyarbakır TDİOSB' nin kendilerine örnek olacağını söyledi.