Bayramiç Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Bayramiç Ziraat Odası > Haberler > Bayramiç'te zeytinyağı toplantısı

Bayramiç'te zeytinyağı toplantısı

Bayramiç'te zeytinyağı toplantısı

Bayramiç Ziraat Odası tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Zeytindostu Derneği'nin destekleriyle düzenlenen "Bayramiç'te Zeytinyağı Farkındalık" toplantısı, halk eğitim merkezi salonunda gerçekleşti.

Bayramiç Ziraat Odası, ilçemizde üretilen ürünlerle ilgili çalışmalarına bir yenisini daha ekledi ve zeytinyağı için önemli bir adım attı. Bayramiç Ziraat Odası tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Zeytindostu Derneği'nin destekleriyle düzenlenen "Bayramiç'te Zeytinyağı Farkındalık" toplantısı, halk eğitim merkezi salonunda gerçekleşti. Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan'ın ev sahipliğindeki toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yıldırım, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin, Lâpseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, Biga Ziraat Odası Genel Sekreteri Arif Ödül, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dekan Yard. Dr. Öğr. Üyesi Arda Akçal, Pıtıreli Koop. Başkanı Tuncay Güngör, Sezida Zeytin, Zeytinyağları sahibi Seçkin Sezer, Saçaklı Koop. Başkanı Natık Civir, Bayramiç Ziraat Odası Meclis Başkanı Yücel Çayıroğlu, Meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol üyeleri konuşmalarını yaptı. Konuşmalar sonrası katılımcılar, zeytin ve zeytinyağı çeşitlerinin yer aldığı standı gezdi.  Toplantının ikinci bölümünde ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Arş. Gör. Dr. Mehmet Ali Gündoğdu tarafından 'Kaliteli zeytinyağı için önemli bazı konular' adlı eğitim sunumu verildi. Sonrasında Zeytindostu Derneği İl Temsilcisi Mustafa Öz, 'Zeytinyağında doğru bilinen yanlışlar ve zeytinyağı duyusal tadımı' konulu eğitim sunumu yaptı. Programın ardından katılımcılara pilav ikram edildi.