Bayramiç Ziraat Odası > Duyurular > Pehlivan’dan Genç çiftçiye 30 bin lira hibe desteği açıklaması

Pehlivan’dan Genç çiftçiye 30 bin lira hibe desteği açıklaması

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail PEHLİVAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç çiftçilere verilecek olan 30 bin lira hibe desteği programı hakkında bilgilendirme yaptı.
Çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği, devletten 30 bin lira hibe desteğini alma şartlarını belirtti.
Pehlivan, öncelikle hibe desteği başvurularının başladığını kaydederek: “Genç çiftçiler için hibe desteği başvuruları 13 Nisan tarihinde başladı ve başvurular 12 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Başvurular belli şartlar kapsamında kabul edilecek, 18 yaşından gün almış olmak ve 41 yaşından gün almamış olmak başlıca şartlardan biri. Başvuru yapanın sigortası olmayacak sadece çiftçi bağkuruna tabi olabilir” dedi.
Pehlivan, genç çiftçilerin belli projelerle hibe desteği başvurusunda bulunabileceğini ifade ederek: “Çiftçilerimiz 30 bin lira hibe desteğinden yararlanmak için projeleriyle birlikte gelecekler. Bu projeler; tarım, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığı, arıcılık vs. hakkında olabilir” diye konuştu. Pehlivan, tavsiye projeleri şöyle sıraladı: “Büyükbaş-küçükbaş hayvancılığı, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, tavuk üreticiliği, kapama meyve tesisi projesi, ipekböcekçiliği, iç ve dış mekan süs yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimi, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi. Maksat, kırsal alanda yaşayan gençlerin refah seviyesini artırmak. Biliyorsunuz genç nüfus oldukça fazla. Elimizden geldiğince çiftçilerimize yardımcı olacağız. Genç çiftçiler adı altında Tarım Bakanlığımız tarafından bir proje daha hayata geçti” diyen Bayramiç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail PEHLİVAN, bu projenin genç çiftçilere hayırlı olmasını diledi. Başkan PEHLİVAN, “Bu tarz projeler ülkemizde çok kez uygulandı ve hala uygulanmakta. Birçoğu yüzde altmış yüzde altmış beşe varan hibeler uygulandı. Hayvancılık alanında, tarım alanında ve yöresel bitkiler alanında sizlere destek verilecek. Devletimiz bu desteklemeleri niçin yapıyor? Köyden kente göçün önüne geçmek. Devletimiz yaptığı bu genç çiftiler projesi il merkezinde ve tamamıyla puanlama sistemine göre ilde yapılacak. Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından bakanlığımızın belirlemiş olduğu bütçe doğrultusunda destekler verilecek. Puanlama sistemi olduğu için kesinlikle kim hak ediyorsa ona çıkacak. Tek dileğimiz ilçemizdeki tüm çiftçilerimizin bu krediden faydalanmasıdır” diye konuştu.

BAŞVURU YERLERİ VE TARİHLERİ
Başvurular 13 Nisan 2016 tarihinde başlar ve 12 Mayıs 2016 tarihi mesai saati bitiminde sona eriyor. Başvurular öncelikle, Bakanlık tarafından hazırlanan web tabanlı yazılım (gencciftci.tarim.gov.tr) programından yapılır. Başvuru dokümanları yazılım programından çıktı olarak alınır. Genç çiftçiler çıktıları, projeyi ve istenilen belgeleri, Bayramiç İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvuru tarihi ve saati sona ermeden şahsen yapacaktır. Başvurunun tamamlanmış olması için dosyanın bizzat elden teslim edilmesi şartı aranıyor.